Special Olympians behalen maar liefst 14 medailles
19 Mar, 20:37
foto
De atleten van Suriname hebben grote successen geboekt op de World Games in Abu Dabi/Dubai. (Foto: Special Olympics)


Met nog een dag te gaan, hebben de Special Olympians maar liefst 14 medailles veroverd in Abu Dhabi/Dubai. Het gaat om 5 gouden medailles, 6 zilveren en 3 bronzen. Edward Gessel, voorzitter van het Special Olympics bestuur, heeft samen met zijn team hemel en aarde bewogen om de sporters naar de World Games. De trip is een groot succes geworden.

De delegatie was geruime tijd onzeker of de reis wel door zou gaan. De doorbraak kwam met het initiatief van de 'Voel je helemaal vrij bazen' met de men's cookout. Digicel en Staatsolie leverden een grote bijdrage, terwijl ook de overheid is ingekomen. Het benodigde bedrag is niet gehaald, maar na een lening vanuit de leiding van de Special Olympics is het mogelijk geweest om deel te nemen aan de wedstrijden.

Jo-Ann Landvreugd veroverde 2 x goud. Haar eerste gouden medaille veroverde zij met balwerpen. Vandaag, dinsdag, won ze goud bij het nummer 'standing long jump'. Jo-Ann woont met haar moeder bij het Juliana Hofje aan de Maystraat. Jo-Ann wordt door velen niet voor vol aangezien, of zielig gevonden en is daardoor een beetje schuw en teruggetrokken. Wel, deze zelfde Jo-Ann schittert nu in Abu Dhabi met maar liefst twee gouden medailles. “Dit is voor mij een van de meest waardevolle prestaties en dit is waarom we het doen!” woorden van de ontroerde delegatieleider Gessel.

Special Olympics streeft door het Unified Sports programma ernaar sporters samen met de atleten met een beperking te laten meedoen. Tijdens deze games is er veel aandacht hieraan besteed. Bij de spelen in Los Angeles, 4 jaar geleden, was Suriname in de gelegenheid twee sporters tijdens dit programma mee te laten dingen. Vanwege beperkte middelen zijn er dit keer geen Unified sporters afgereisd.

Donnegey Saiti, Kimberly Pokie en Samora Ligeon hebben eveneens goud behaald. De zilveren plakken zijn veroverd door Juande Vrede (2x), Bernice Kortstam, James Martens, Floor Excersice, Lansky Kuijper. Brons is binnengehaald door: Rachel Veldkamp, Samora Ligeon, Lansky Kuijper.

Thursday 27 June
Wednesday 26 June
Tuesday 25 June