Bronto Somohardjo: PL in volle glorie hersteld
26 May, 00:36
foto
PL-topman Paul Somohardjo en ABOP voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk maken een dansje. Zij zijn zeer tevreden met de opkomst.


Pertjajah Luhur (PL) is bijzonder tevreden met de opkomst op de partijmassameeting zaterdagavond. "De PL is in volle glorie hersteld", concludeerde ondervoorzitter minister Bronto Somohardjo. ABOP-topman tevens vicepresident Ronnie Brunswijk maakte bekend dat hij de lijst voor De Nationale Assemblee zal trekken en dat Paul Somohardjo, voorzitter van PL, op de tweede plaats zal prijken. Brunswijk verwacht 100.000 stemmen voor zichzelf en 40.000 voor zijn partner Somohardjo. De twee politici benadrukten opnieuw het belang van de eenheid en samenwerking. Brunswijk was met een grote groep aanhangers aanwezig op de massameeting van de PL. 

Secretaris van de ABOP tevens Assembleevoorzitter Marinus Bee, zei dat de twee partijen in de coalitie balans brengen. Bee benadrukte dat het land is van alle Surinamers, ongeacht hun geloof of etnische afkomst. Hij voerde aan dat ABOP en de PL niet chanteren, maar hun rechtmatig deel opeisen. Hij waarschuwde ervoor dat er alles aan gedaan moet worden om geen taferelen van Haïti in Suriname te krijgen, waar broeders elkaar vermoorden. Er moet strijd geleverd worden om de overwinning te behalen op basis van eenheid. Het gaat om de ontwikkeling van het land.


Bronto Somohardjo zei dat de partij door verraad en misleiding een slecht resultaat heeft behaald de afgelopen verkiezingen. De partijvoorzitter, die zijn vader is, heeft hem echter gezegd dat hij vertrouwen moet hebben en dat het goed zou komen met de partij. Hij is ervan overtuigd dat na slechte tijden de goede tijden zijn aangebroken. Hij voerde aan dat de laatste ronde de belangrijkste is. Er moet gekozen worden voor de partij met een sociaal karakter en niet voor kapitalisten. De rijkdommen van het volk moeten terug naar het volk en niet naar kapitalistische partijen. PL en ABOP kiezen voor het volk, stelde Somohardjo. 


Brunswijk meent dat de ABOP meer dan 300% gegroeid is. Hij merkte op dat hij de PL terugziet die hij in 2010 kende. Hij deelde mee dat de verkiezingscampagne nu is begonnen. De ABOP en PL zullen huis aan huis gaan om campagne te voeren. De PL-voorzitter en Brunswijk zullen de samenwerking die kort voor de verkiezing van 2020 ontstond voortzetten. Bee merkte op dat niks op papier is gezet. Het gaat om een mondelinge afspraak gemaakt tussen de twee leiders die een hechte band met elkaar hebben. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat ze in 2025 een grote rol zullen vervullen in de ontwikkeling van het land.
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July