Belfort wil niet meer op kiezerslijst van ABOP
26 May, 16:56
foto
Edward Belfort voert het woord op het podium van A Njun Sranan Beweging.


Het huwelijk tussen Assembleelid Edward Belfort en de ABOP lijkt officieel ten einde. De parlementair zei tegen journalisten tijdens de proclamatie van een nieuwe politieke beweging A Njun Sranan Beweging dat hij niet meer op de verkiezingslijst van de ABOP wenst te prijken. Formeel heeft hij het nog niet kenbaar gemaakt aan de partijvoorzitter Ronnie Brunswijk. Belfort geeft aan dat hij een hele poos met deze gedachte rondloopt. 

Tijdens de proclamatie van de nieuwe politieke beweging werd hij uitgenodigd om het woord te voeren. Hij riep zijn  achterban op om te stemmen voor de nieuwe partij. Volgens hem heeft deze politieke organisatie een duidelijke ontwikkelingsvisie. Vervolgens zegt hij dat er geen muziekformatie aan het programma is gekoppeld om mensen te entertainen. Hij vindt dat het kiezersvolk iets anders wil horen en zien.  

Op de vraag of hij deze nieuwe politieke partij zal ondersteunen gaf Belfort geen duidelijk antwoord. Volgens hem hebben diverse politieke organisaties een beroep op hem gedaan. Naar zijn zeggen heeft de NDP voordat de partijvoorzitter, Desi Bouterse, met de noorderzon vertrok hem tientallen keren gesproken. Echter, bleek hij geen interesse te hebben. Ook de Nationale Partij Suriname (NPS) bleek geen optie te zijn.  

Belfort blijft erbij dat basale zaken structureel kapot zijn gemaakt. De gezondheidssector, onderwijs, veiligheid,  handel, agrarische sector en de medische sector zijn allemaal subtiel vernietigd. Er moet iets nieuws komen voor de samenleving, meent Belfort.

Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July