Regering past prioriteiten aan voor komende 12 maanden
26 May, 00:01
foto
President Chan Santokhi gaat in op de prioriteiten van de regering voor de resterende periode. (Beeld: René Gompers)


In de afgelopen weken heeft president Chan Santokhi samen met zijn regeerteam de prioriteiten van het beleid bijgesteld. Er is volgens de president een nieuw traject samengesteld voor de komende twaalf maanden. Terugblikkend op de ontwikkelingen sinds de verkiezingen vier jaar geleden werden gehouden, zei het staatshoofd dat er veel is hersteld, veel is ingehaald en veel weer op rails is gebracht. Ofschoon de regering veel meer wilde doen, waren de omstandigheden daar niet altijd naar.

Hij erkende ook dat sommige beleidskeuzes misschien anders ingericht zouden moeten zijn. "Er worden soms fouten gemaakt en we moeten die verbeteren, daarvoor nemen wij onze verantwoordelijkheid. Waar er wordt gewerkt, kunnen er ook inschattingsfouten worden gemaakt."

In elk geval gaat de regering door met stabilisatie en zet zij het hervormingstraject voort. Er is volgens het staatshoofd een stabiele basis gelegd en is er een goede positie voor de komende twaalf maanden.

De focus richt zich op de ordening van de goudsector, de Spaar- en Stabilisatiefonds nu de eerste olie in 2028 wordt verwacht, en de transformatie naar groene energie.

De vele conflicten binnen het grondbeleid moeten volgens het staatshoofd worden opgelost. Daarnaast wordt het sociaal programma drastisch verbeterd. Hij merkt op dat er enorm veel misbruik wordt gemaakt van het sociaal programma waarbij onder andere veel mensen oneigenlijk een moni karta hebben ontvangen.

Het landelijke woningbouwprogramma wordt geïntensiveerd, zo ook het goedkoop voedselprogramma, de foodbaskets. Opvoeren veiligheid en het garanderen van voldoende medicijnen staan ook op de prioriteitenlijst voor het laatste jaar van het zittingstermijn van president Santokhi.

Er komen investeringen in het binnenland voor zonne-energie en drinkwater. En de prijzen in de winkels gaan volgens de president omlaag. Op dit moment zijn de prijzen van de 40 basisgoederen stabiel in alle supermarkten.

De regering heeft een sterk fundament gelegd, zei Santokhi. De regering gaat op verantwoorde wijze de koers stabiel houden, de inflatie stabiel houden en teruggeven aan het volk.

Het staatshoofd bedankte de samenleving voor de steun. "Het goede werk moet worden afgemaakt."
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July