Atompai groots binnengehaald in de NPS
27 May, 02:43
foto
Poetini Atompai (midden) wordt enthousiast binnengehaald. Naast hem Raoul Hellings die ook is toegetreden tot de NPS. Atompai maakt zijn intrede op de wijkvergadering in Pontbuiten. (Foto: René Gompers)


Politie-inspecteur Poetini Atompai, die ook voorzitter is van de Surinaamse Politie Bond, is zondagavond groots verwelkomd op een drukbezochte wijkvergadering van de NPS in ressort Pontbuiten. Een grote groep die Atompai ondersteunt, is eveneens toegetreden tot de groene partij. Eerder heeft in Tammenga Raoul Hellings, ex-voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, ook zijn intrede gedaan in de NPS. Partijvoorzitter Gregory Rusland heeft benadrukt dat elke Surinamer die zijn bijdrage wil leveren en zich wil inzetten voor de ontwikkeling van het land, met open armen wordt ontvangen.

'Baala Atompai', zoals hij diverse keren is aangekondigd en zich ook zo noemt, heeft voornamelijk in het Aucaans zijn gehoor toegesproken. Hij legde uit dat hij zes jaar was toen hij knippa begon te verkopen om zijn moeder te helpen. Hij heeft ook cassaveproducten verkocht te Zanderij. Toen hij op de muloschool zat ging hij met twee tassen naar school: 1 met boeken en de andere met knippa die hij gelijk na school verkocht. Hij loochent zijn afkomst niet en is trots op wie hij is. Vandaag de dag is hij inspecteur van politie en voorzitter van de bond. Hij heeft rechten gestudeerd en is ook met andere studies bezig. "Accepteer mij voor wie ik ben". Hij heeft een lange en moeilijke weg afgelegd om te komen waar hij vandaag is.

Atompai zegt dat hij voor de NPS heeft gekozen, omdat het om een democratische partij gaat met structuren. Bij besluiten die genomen worden hebben mensen inspraak. Hij is ongeveer twee jaar intensief in contact met de partijvoorzitter. Atompai gaat voor ontwikkeling en kan zich terugvinden in de visie van de groene partij. Hij voert aan dat niet gekozen moet worden voor zogenaamde charismatische leiders die geen verstand hebben van het ontwikkelen van het land, terwijl ze zelfs niet eens een toilettengroep hebben gedraaid. Met Rusland is er rust en ontwikkeling in het land.

Een van de zaken die Atompai gelijk zou willen veranderen als de NPS aan de macht komt, is dat lengte en leeftijd van 21 jaar om in de politiedienst te komen, gelijk worden afgeschaft. Waarom wordt iemand die 1.59m is niet toegelaten tot het korps, terwijl een persoon van 1.60 cm wel? Ook kan het er bij hem niet in dat een militaire officier, brandweercollega of penitentiaire ambtenaar als rekruut moet binnenkomen als hij bij de politie wil. Met een kort antecedentenonderzoek moet de persoon toegelaten kunnen worden. Atompai vindt het heel erg dat leerkrachten en zorgmedewerkers zo slecht worden betaald. Daar moet een drastische verandering in komen.
Advertenties