Santokhi: Binnenkort uittreksel digitaal verkrijgbaar
27 May, 01:04
foto


Een bezoek aan het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is voor de meeste mensen geen prettige ervaring. President tevens VHP voorzitter Chan Santokhi, heeft op de massameeting van de oranje partij aangekondigd dat men binnenkort niet meer naar het kantoor hoeft te gaan voor een uittreksel en nationaliteitsverklaring. Die zullen via een mobiel te krijgen zijn.

Santokhi heeft op de massameeting zaterdagavond herhaald wat de regering onder zijn leiding allemaal heeft weten neer te zetten. Maar de stapel problemen die oplossing behoeven, is nog steeds hoog. Het gaat om de hoge prijzen in de winkels tot grondproblemen. De resterende 12 maanden gaat er alles aan gedaan worden om zoveel mogelijk zaken op te lossen. Daaronder valt het digitaal verkrijgen van bepaalde documenten die alleen bij CBB gehaald kunnen worden.

Santokhi merkt op dat de situatie bij de CBB kantoren niet bepaald een goede is; "Lange rijen, ambtenaren die met hun eigen tijd werken. Om een uittreksel of nationaliteitsverklaring verliest men een paar uurtjes daar." Hij deelde mee dat E-Gov, de IT-Unit bij het Kabinet van de President, bezig is met het digitaliseren van overheidssystemen en dat een van de resultaten binnenkort te merken gaat zijn.

"Binnen enkele weken gaat u een app met een programma krijgen op uw smartphone," kondigde Santokhi aan. "En u gaat uw uittreksel, uw nationaliteitsverklaring, uit een toestel kunnen halen. En niet daar wachten! Dat is de partij met een visie; problemen van de samenleving oplossen en dienstverlenend zijn, zonder ongerief."

Het is niet de eerste keer dat gepoogd wordt om CBB documenten digitaal beschikbaar te stellen. De eerste pogingen zijn tijdens het Decentralization and Local Government Strengthening Program' geweest tussen 1998 en 2014. Daarin was ook opgenomen dat burgers digitaal stukken kunnen opvragen en krijgen van hun aangewezen CBB kantoor, ook al zouden ze zich op dat moment in een ander district bevinden. Dit was onderdeel van een groter geheel, een netwerk van alle ministeries die via diverse servers met elkaar verbonden zouden zijn.
Advertenties