Met open dag wil Nationaal Leger rekruten werven
25 May, 22:47
foto
De samenleving heeft een inkijk gekregen in de werkzaamheden van het Nationaal Leger. Er zijn ook demonstraties gegeven door de Infanterie en het Korps Speciale Troepen. (Foto's: CDS)


Het Nationaal Leger heeft zaterdag een open dag gehouden in de Memre Buku Kazerne. Kapitein Jeflyn Finkie zegt dat er een werving en selectie plaatsvindt van mensen voor de infanterie en het Korps Speciale Troepen. Voor de speciale troepen zijn ruim 100 personen nodig en voor de infanterie 150. De trainingen gaan in juli van start en wel voor twee maanden in de Ayoko Kazerne. Ook in de districten Para en Wanica zullen open dagen gehouden zullen worden, om meer mensen te interesseren voor sollicitatie.

Met de open dag kon de gemeenschap een kijkje nemen achter de schermen van de werkzaamheden van het leger. Jong en oud zijn meer te weten gekomen over de taken en verantwoordelijkheden van het leger. Deze gelegenheid bood niet alleen een diepgaande kijk op de organisatie en functies van het leger, maar omvatte ook spectaculaire demonstraties, uitgevoerd door de Infanterie en het Korps Speciale Troepen, meldt de Communicatiedienst Suriname.


Bevelhebber Werner Kioe A Sen gevraagd om een de open dag te houden. De afdeling G3 heeft deze dag gepland om belanghebbenden en geïnteresseerden in de gelegenheid te stellen te zien wat de infanterie en de speciale troepen kunnen. Als onderdeel van het wervingsproces hadden bezoekers ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan huidige personeelsleden en rekruten, waardoor de gelegenheid werd gecreëerd om meer te weten te komen over de carrièremogelijkheden en vereisten binnen deze eenheden.
Advertenties