Santokhi in zijn sas: We moeten doorgaan!
26 May, 04:41
foto
VHP voorzitter, president Chan Santokhi, is dik tevreden over de opkomst tijdens de massameeting die zaterdagavond is gehouden in 'de Olifant'. (Foto: René Gompers)


Met het gooien van een oranje bal in de menigte heeft VHP voorzitter, president Chan Santokhi zaterdagavond het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne van de partij. De oranje leider is in zijn sas en voelt zich gesterkt door de opkomst van de duizenden mensen. Ondervoorzitter Asis Gajadin wil 34 zetels bij de volgende verkiezingen halen.

Santokhi heeft opgemerkt dat er nog steeds grote uitdagingen zijn en dat er hard gewerkt zal worden de resterende 12 maanden om zoveel mogelijk problemen opgelost te hebben. Hij benadrukt dat het beleid een is dat hard aankomt omdat "we daar niet zitten om populistisch te zijn en met geld te strooien maar om de problemen duurzaam op te lossen voor u, uw kinderen en kleinkinderen." Scheldpartijen, zware kritiek, protestacties blijven niet uit.

Santokhi, trots op de opkomst, geeft uitleg over waarom hij op koers blijft: "Hoe ik met de kritiek en de druk omga? Zolang je een grote aanhang heb, zolang je breed mandaat heb, zolang jullie het beleid ondersteunen, zolang jullie de president ondersteunen, ga ik door! Dat is de kracht die jullie vandaag hebben getoond: We hadden het moeilijk en zien nu de lichtpunten, gaat u door!" De dj krijgt de opdracht een poku op te zetten en 'Chan' zingt mee: "We moeten doorgaan!"

Gajadien is ook erg ingenomen met de opkomst. Hij roept de leden op om het aantal behaalde stemmen in 2020, te gaan verdubbelen. "We kunnen zorgen voor die 34 zetels!" roept hij. "Zodat we van niemand afhankelijk zijn in dit land!" Dan remt hij zichzelf een beetje af: "We hebben een cultuur…ook al halen we 34, we gaan het niet alleen doen. W'o tek' man maar den man no mus' stoor unu."

Santokhi houdt zijn gehoor voor dat er nog hard gewerkt zal worden de rest van de periode. Er zijn veel offers gebracht door het volk, maar het is nu tijd om terug te geven. Hij spoorde de mensen aan om hun gronden in eigendom om te zetten. Er is SRD 50 miljoen al verdiend door de Staat en verwacht wordt dat het bedrag zal oplopen naar SRD 150 miljoen. Dit geld zal weer teruggeven worden aan mensen die de ondersteuning hard nodig hebben. De problemen die er nog zijn, zullen in de komende periode opgelost worden. Santokhi is blij dat de mensen de partij niet in de steek gelaten hebben omdat de zware maatregelen nodig was om het land weer op spoor van groei en ontwikkeling te zetten.
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July