Miskin: Overheid moet met beter bod komen
25 May, 02:57
foto


Ravaksur plus wil 35% loonsverhoging en de incorporatie van de SRD 3.500 per maand koopkrachtversterking in het salaris. Verder moet de verhoging fiscaal neutraal (belastingvrij) zijn. Het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (OO), onder leiding van Maurits Hassankhan heeft als tegenbod 7% salarisverhoging in juli en 8% in januari 2025. De incorporatie van de koopkrachtversterking gaat in na de salarisaanpassing in januari. Ravaksur plus heeft het OO gevraagd om met een beter bod te komen.

CLO voorzitter Michael Miskin zegt in gesprek met Starnieuws dat Ravaksur plus niet tevreden is met het bod van de regering. Daarom is gevraagd om met een beter voorstel te komen. Uiterlijk eind juni moet er overeenstemming worden bereikt. De salarisaanpassing moet eind juli worden uitbetaald. Miskin zegt dat er nog voldoende tijd is om tot een overeenstemming te komen met de regering. Van de zijde van de overheid is aangegeven dat er niet voldoende geld is om 35% salarisverhoging te kunnen geven. De regering kan tot 15% gaan in twee termijnen.

Wat de achterstallige betalingen aan bureauambtenaren betreft, zegt Miskin dat 3 maanden terugwerkende kracht (twk) dit jaar nog zal worden uitbetaald. Het resterende deel waar ambtenaren die in het Fiso systeem zitten recht op hebben, zal in de komende jaren worden vergoed. Er moeten nog afspraken hiervoor worden gemaakt. De regering zal SRD 30 miljoen per maand moeten neertellen voor de 3 maanden twk.
Advertenties