Bende in Haïti schiet drie missionarissen dood
25 May, 15:08
foto
Davy en Natalie Lloyd werden naar verluidt in een hinderlaag gelokt door drie vrachtwagens met schutters, samen met een derde slachtoffer. (Foto: Missions in Haïti Inc)


Een Amerikaans echtpaar behoort tot de drie zendelingen die zijn doodgeschoten door een bende buiten een kerk in de Haïtiaanse hoofdstad. Port-au-Prince doorstaat al maanden van extreem geweld met dodelijke aanvallen op ziekenhuizen, gevangenissen en overheidsgebouwen.

Missions in Haïti, een in Oklahoma gevestigde non-profitorganisatie opgericht in 2000, zei dat Davy en Natalie Lloyd en een derde persoon donderdagavond in Port-au-Prince door gewapende mannen zijn vermoord. Het derde slachtoffer werd door de Amerikaanse media geïdentificeerd als Jude Montis, de Haïtiaanse directeur van missies in Haïti.

"Davy, Natalie en Jude zijn vanavond rond 9 uur door de bende doodgeschoten", zei Missions in Haïti vrijdag op haar Facebook-pagina. "We zijn er allemaal kapot van."

Volgens een politiewoordvoerder "kwamen de bandieten het huis binnen en plunderden het voordat ze de missionarissen vermoordden."

Er is een onderzoek gaande, aldus de functionaris.

In een eerder Facebook-bericht zei Missions in Haïti dat de missionarissen in een hinderlaag waren gelokt door een bende die in drie voertuigen reisde.

'Davy werd vastgebonden en geslagen naar het huis gebracht', stond er. "De bende nam vervolgens onze vrachtwagens, laadde alles in wat ze wilden en vertrok."

Leden van een andere bende arriveerden toen en "gingen in de volledige aanvalsmodus", voegde het bericht eraan toe.

In reactie op de doden riep het Witte Huis op tot de snelle inzet van een door Kenia geleide multinationale troepenmacht in Haïti om het ongebreidelde bendegeweld aan te pakken.

"De veiligheidssituatie in Haïti kan niet wachten", zei een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, en benadrukte dat president Joe Biden donderdag had beloofd de "versnelde inzet" van de troepenmacht te steunen in gesprekken met de Keniaanse president.
Advertenties