NAC vrachtvliegtuig vertrokken van Zanderij
26 May, 20:51
foto
Het NAC toestel is op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangekomen tegen een vliegtuig van Fly Allways.


Het vrachtvliegtuig van NAC (Northern Air Cargo ), een B767-300, waarop er door Fly Allways beslag was gelegd, is zaterdag vertrokken. Ruim een week terug kwam bij het parkeren het toestel in botsing met een vliegtuig van Fly Allways.


NAC Country Manager, Egon Audhoe, geeft aan dat NAC vrachtvluchten uitvoert voor Laparkan en de SLM. De export vanuit Suriname, in het bijzonder verse vis op ijs, wordt uitgevoerd en tevens de import vanuit de VS naar Suriname. Hierbij wordt een bijdrage geleverd aan de exportinkomsten maar ook de noodzakelijke importen voor de goudmijnbouw, de olie- en gas industrie en de andere cruciale sectoren die van de import afhankelijk zijn. Suriname heeft die importen en exporten moeten ontberen de vorige week.


Met de terugkeer van het vliegtuig in de vloot in de VS (Miami), hoopt NAC gauw weer de reguliere vrachtvluchten te kunnen uitvoeren, zegt Audhoe.

Starnieuws verneemt dat er door de verzekeringsmaatschappij van NAC een garantie is gegeven voor de schade aan het Fly Allways toestel om te kunnen vertrekken.
Advertenties