Hoofdstembureau Paramaribo nog niet klaar met tellen
03 Jun 2020, 12:31
foto
Het tellen van stembiljetten van stembureau 180 is net begonnen. (Beeld: Pakkitow)


Het hoofdstembureau Paramaribo is nog niet klaar met het hertellen van een aantal stembureaus. Ook het verwerken van de resultaten is nog niet af. Mensen die ter plaatse waren, dachten dat het hertellen afgelopen was, maar dat is niet het geval. 

Het hertellen en verwerken van de uitslagen is vannacht tot rond half 2 doorgegaan. Daarna zijn de leden van het hoofdstembureau vertrokken, zonder mededelingen te doen aan de politieke waarnemers die op de tribune de nacht hebben doorgebracht. Zij werden in onzekerheid gelaten. Aangezien de lijst die er toen was, werd afgewerkt, dachten waarnemers ter plekke dat alles al geteld was. 

Tot nu toe zijn DNA- en ressortraadsbiljetten van enkele stembureaus opnieuw geteld. De stembiljetten die in dozen zitten, worden opengemaakt in bijzijn van de voorzitter van het betreffende stembureau, het Onafhankelijk Kiesbureau, de politieke waarnemers en de politie. Er waren geen processen-verbaal van de ressortraadsverkiezing aangetroffen van een aantal stembureaus. 

Bij het opnieuw controleren van de stembiljetten zijn geen noemenswaardige afwijkingen van wat al geteld was in de nacht van 25 op 26 mei. Het is nog niet duidelijk hoe lang het hoofdstembureau Paramaribo bezig zal zijn met verwerking van de stembiljetten. Het proces gaat tergend langzaam. 




Advertenties