Caldeira, Raghoebarsing en Monorath in VES-debat
12 May 2015, 16:15
foto


De deelnemers aan het economisch debat van de Vereniging van Economisten in Suriname zijn: Winston Caldeira (NDP) Stanley Raghoebarsing (V7) en Harish Monorath (Alternatieve Combinatie). De keuze van de deelnemende politieke organisaties is gedaan op basis van de IDOS opiniepeiling van maart 2015.

Naast de drie partijen/combinaties worden ook de andere partijen, die aan de verkiezingen deelnemen, uitgenodigd om te participeren aan de discussie. Zij kunnen hun presentaties middels een videoboodschap delen met het publiek. Het debat wordt woensdagavond gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica.

Evenals bij de vorige verkiezingen worden de drie grootste politieke organisaties in de gelegenheid gesteld om de economische paragraaf van hun verkiezingsprogramma te presenteren en te bespreken met het publiek.
Doel van de avond is om via de presentaties en discussie, die daarna volgt, het publiek in de zaal en thuis beter te informeren over de visie van de politieke partijen over de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname de komende jaren. Hiermee wil de VES een bijdrage leveren aan het maken van een geïnformeerde keus door de kiezers.

De discussie zal zich zoveel mogelijk richten op het financieel-economisch beleid dat de politieke organisatie voorstaat. Voor een vlot verloop en voor een richtige discussie heeft de VES de inleiders ook gevraagd om hun presentaties te richten op onder andere de onderstaande thema’s:
1 Overheidsfinanciën – Fiscaal beleid – Monetair beleid
2 Ontwikkelingsbeleid – Ontwikkelingsfinanciering – Vision 2030
3 Het overheidsapparaat - Public Sector Reform – Private Sector Reform
4 Ontwikkeling productiesectoren en/of dienstensectoren (3 prioriteiten)
5 Milieu
6 Werkgelegenheidsbeleid – Arbeidsmarktbeleid - Onderwijs
7 Immigratiebeleid.

Het VES Economisch Debat wordt, evenals de voorgaande debatten, live uitgezonden op radio en Apintie Televisie. Na de presentaties van de drie grote partijen/combinatie, volgt een discussie met de zaal, een panel van economen en het publiek thuis via email, WhattsApp en SMS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May