Canada: Doden en stroomuitval door stormen
23 May, 08:40
foto


Het dodental door krachtige onweersbuien in de twee dichtstbevolkte provincies van Canada dit weekend, is gestegen tot minstens acht. De hulpdiensten gaan door met een enorme schoonmaak en doen er alles aan om de stroomvoorziening voor een half miljoen mensen te herstellen.

De stormen, die zaterdagmiddag meer dan twee uur aanhielden en de kracht van een tornado pakten, lieten een spoor van vernieling achter in delen van Ontario en Quebec. Windstoten zo sterk als 132 km per uur hebben bomen ontworteld, elektrische palen geknapt en veel metalen zendmasten omvergeworpen, melden nutsbedrijven.

Elektriciteitsbedrijven deden er zondag alles aan om de transmissielijnen te herstellen. De meeste doden door de stormen vielen toen mensen werden geraakt door vallende bomen, zeiden de autoriteiten.

Premier Justin Trudeau zei dat de federale regering klaar staat om mensen in nood te helpen. "We denken aan alle getroffenen en bedanken de bemanning die werkt om de stroomvoorziening te herstellen", tweette Trudeau zondag.

Hydro One, het grootste elektriciteitsdistributiebedrijf van Ontario, zei zondag in een tweet dat de werkploegen reageren op aanzienlijke schade. Milieu Canada had mobiele waarschuwingen afgegeven voor de zware onweersbuien.

Het dodental door krachtige onweersbuien in de twee dichtstbevolkte provincies van Canada dit weekend, is gestegen tot minstens acht. De hulpdiensten gaan door met een enorme schoonmaak om de stroomvoorziening voor een half miljoen mensen te herstellen.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August