Brunswijk geeft auto's en geld aan verpleegkundigen
07 Jul 2020, 00:00
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van De Nationale Assemblee tevens ABOP, heeft drie voertuigen gedoneerd aan verpleegkundigen van 's Lands Hospitaal. Daarnaast heeft hij ook geld verdeeld. (Foto: FB)


Assembleevoorzitter tevens leider van de ABOP, Ronnie Brunswijk, heeft verpleegkundigen van 's Lands Hospitaal rijkelijk bedacht. Hij heeft drie voertuigen verloot en geld gegeven aan het verplegend team van de afdeling waar Covid-patiënten worden ondergebracht. Ondervoorzitter van ABOP, Joël (Bordo) Martinus, bevestigt tegenover Starnieuws dat de politicus uit dankbaarheid de mensen extra heeft bedankt. 

"De voorzitter vindt dat de verpleegkundigen hem heel goed hebben behandeld. Ik wist dat hij de mensen zou verrassen als de behandeling goed zou zijn," glundert Martinus. Hij merkt op dat niet eenieder een auto kan krijgen, daarom zijn er loten getrokken. Wie geen voertuig heeft gewonnen, heeft geld gekregen. 

Brunswijk is op 1 juli positief getest op Covid-19. Hij werd opgenomen op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd donderdag overgeplaatst naar 's Lands Hospitaal. De politicus is voldoende hersteld om naar huis te kunnen gaan. 

Op de verpleegafdeling van Covid-patiënten werken er zes verpleegkundigen. Zij zijn compleet verrast met de gulle geste van Brunswijk. De drie voertuigen zijn verloot onder de zes werkers. Zij hebben naast de auto ook elk SRD 5.000 ontvangen. De drie dames die geen auto's hebben gewonnen, hebben elk SRD 10.000 gekregen.  

Martinus merkt op dat Brunswijk blij is dat hij weer naar huis mocht gaan. Hij heeft zijn dankbaarheid op deze manier getoond. Burnswijk moet het de komende dagen nog rustig aan doen. Intussen worden de formaliteiten in orde gemaakt voor de verkiezing van de president en vicepresident. Brunswijk is kandidaat voor het vicepresidentschap. 
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May