Regering en Alcoa streven naar akkoord per 1 juli
16 Apr 2015, 16:08
foto


De regering en Alcoa willen per 1 juli overeenstemming bereiken over de overname van de Suralco-operaties in Suriname. Gisteren is er een goed gesprek hierover gevoerd in Paramaribo tussen president Desi Bouterse en de Alcoa-top. Dit deelt de voorzitter van de presidentiële commissie, Dilip Sardjoe, mee in een persbericht.

Alcoa heeft in de gezamenlijke verklaring die is uitgegeven, bevestigd dat de pensioenen die de werknemers hebben opgebouwd, zijn verzekerd. Het audit-proces dat nu aan de gang is, verloopt goed. De regering heeft ook internationale milieu-experts ingezet om te adviseren over de milieu-verplichtingen van Alcoa, bij overname van de operaties.

In de komende maanden zullen alle details worden uitgewerkt. Vooruitlopend daarop bevestigen de regering en Alcoa in grote lijnen waar er naar gestreefd wordt. De regering heeft ook toegezegd naar mogelijkheden te zoeken om de ziektekostenvoorzieningen van Suralco werknemers en gepensioneerden te verbeteren, wanneer de op handen zijnde transactie zal zijn afgerond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May