SLM gaat samenwerking aan met Eastern Air Lines
13 Nov 2014, 14:00
foto


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) en Eastern Air Lines Group, Inc. gaan een samenwerking aan op operationeel-technisch en commercieel gebied. De eerste B737 van Eastern Air Lines Group, Inc. wordt in het eerste kwartaal in 2015 in Miami verwacht.

Zowel SLM-directeur Ewald Henshuys als CEO van Eastern Air Lines Group, Ed Wegel, zijn ingenomen met de voorgenomen samenwerking. “Surinam Airways is een uitstekend bedrijf met ruime ervaring,” zei Wegel bij de ondertekening van de intentieverklaring tot samenwerking. “Wij verwachten onze wederzijdse ervaringen te kunnen uitwisselen en samen te werken op het gebied van kostenbesparing, code-sharing en operationele ondersteuning.”

Voor Henshuys is dit “een doeltreffende manier om onze vertrouwde vleugels verder uit te slaan.” Hij zegt uit te kijken naar de samenwerking tussen beide partijen in het vinden van wederzijdse voordelen.

Eastern Air Lines behoorde tot 1991 met de Amerikaanse bedrijven United, Delta en American tot de grote vier luchtvaartmaatschappijen die de luchtvaart in de VS voor bijna 50 jaar hebben gedomineerd. In 2011 heeft een groep ervaren airline managers de intellectuele rechten van Eastern Air Lines gekocht. Vervolgens heeft ze een businessplan ontwikkeld om de luchtvaartmaatschappij te heractiveren. De maatschappij zal met twintig B737-800 toestellen opereren vanuit haar basis in Miami.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May