Quota gedenkt sociale instellingen op verjaardag
14 Mar 2014, 20:00
foto


Quota International of Suriname (Quota) bestaat vandaag 17 jaar. De service club heeft op haar verjaardag SRD 40.000 geschonken aan 13 instellingen waaronder de Annie Crèche waar kinderen met een geestelijke beperking professioneel worden begeleid, Uma na’bi fadon waar activiteiten voor kansarme vrouwen worden georganiseerd, Stichting Mijnzorg waar met HIV/AIDS besmette kinderen worden opgevangen en Stichting Het Moederhart Nickerie waar verschillende activiteiten georganiseerd worden met als doel vrouwen weerbaar te maken.

Ook Stichting YES die zich richt op het empoweren van kwetsbare jongeren, Lotjeshuis, waar ondervoede baby’s, peuters en kleuters worden verzorgd, Kennedyschool voor dove- en slechthorende kinderen en de Jule Fernandes school die moeilijk lerende kinderen aangepast onderwijs biedt zijn door haar bedacht.

Quota is een service club waarvan de leden professioneel werkende vrouwen zijn, die zich sterk maken voor sociaal zwakke groepen in Suriname. De club in Suriname is onderdeel van het netwerk van Quota International Inc, dat wereldwijd bestaat uit meer dan 250 clubs verspreid over vijf continenten.

Jaarlijks organiseert Quota verschillende activiteiten om fondsen te verwerven voor het uitvoeren van projecten ten behoeve van haar verschillende doelgroepen. De grootste en bekendste fundraisingsactiviteit van Quota is de jaarlijkse Men Cook Out, waarbij mannen van binnen en buiten Suriname kosten noch moeite besparen om de allerlekkerste gerechten klaar te maken, deze te verkopen en de opbrengsten te schenken aan Quota. Quota op haar beurt, besteedt de ontvangen gelden aan het realiseren van projecten ten behoeve van haar doelgroepen waarvan kinderen en volwassenen met een beperking, ondervoede en verwaarloosde kinderen en senioren burgers enkele zijn, licht de organisatie toe.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March