Rashied Doekhie lijsttrekker Mega Combinatie in Nickerie
24 Mar 2010, 01:15
foto


“De structuren in Nickerie hebben besloten dat ik de lijsttrekker word. Zondag is de beslissing gevallen en 181 leden hebben hun handtekening geplaatst”. Dit zegt Rashied Doekhie aan Starnieuws. Hij is de coördinator van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie. “Wij zijn autonoom en nemen onze beslissingen”, aldus Doekhie. Op de tweede plaats in Nickerie wordt de arts Prem Lachman door Nieuw Suriname gekandideerd. De derde plaats is voor de KTPI. De vierde plaats is in principe voor Hariëtte Ramdin, maar ze heeft nog bedenktijd gevraagd. Op de vijfde plaats komt Erwin Abel van de NDP.

Ramdin reageert verbaasd op de mededeling van Doekhie. “Het hoofdbestuur heeft mij gevraagd mijn stukken in te dienen bij de coördinator in Nickerie. En dat zal ik vandaag ook doen. Maar er is met mij geen overleg gepleegd over de plaats die ik krijg”, zegt Ramdin aan Starnieuws. Zij benadrukt dat de uiteindelijke beslissing over de plaatsen op de lijst gesanctioneerd moeten worden door het hoofdbestuur en de verkiezingscommissie.

Doekhie merkt op dat het er bij de NDP democratisch aan toe gaat. “We hebben al invulling gegeven aan alle plekken die de NDP heeft. Alle ressortsraad- en districtraadskandidaten zijn al bekend. Ik ben bezig de stukken te verzamelen en vandaag om vijf uur moet ik alles binnen hebben. Mevrouw Ramdin heeft bedenktijd gevraagd en die tijd heeft ze tot vijf uur”, zegt Doekhie.

De structuren van de NDP hebben volgens Doekhie Nisha Kurban - Baboe voorgedragen op de vierde plaats. “Maar wij willen de harmonie bewaren en daarom heeft mevrouw Kurban zich opgeofferd en die plek afgestaan aan mevrouw Ramdin. Ze moet nu zeggen of ze op die plek op de kandidatenlijst wil komen”, aldus Doekhie. Hij merkt op dat een commissie onder leiding van Kenneth Donk een onderhoud met Ramdin heeft gehad. Daarin heeft ze volgens Doekhie om bedenktijd gevraagd.

Ramdin is niet van plan via de media in discussie te gaan met Doekhie. Ze zegt dat Kenneth Donk inderdaad met haar gesproken heeft, maar dat gesprek ging over het bewaren van eenheid binnen de partij. “Ik ben niet een opstandig iemand. De partij heeft me gevraagd mijn stukken in te dienen. Het CBB voert mijn gegevens om twaalf uur in en ik heb een afspraak om een foto te maken. Ik heb de heer Donk gezegd dat ik om vijf uur alles heb afgerond. Ik heb geen bedenktijd gevraagd en ook niet gesproken over mijn plaats op de lijst. Dat laat ik over aan het hoofdbestuur”, aldus Ramdin, die vijf jaar geleden lijsttrekker was van DNP 2000, die nu weer opgegaan is in de NDP.