45 staatsgebouwen worden landelijk opgeknapt
20 Feb, 06:46
foto
Het oud gebouw van het ministerie van Financiën & Planning aan het Onafhankelijkheidsplein wordt gerenoveerd. De werkzaamheden zijn ver gevorderd.


45 staatsgebouwen zullen landelijk worden gerenoveerd. Het directoraat Bouw en Stedenbouwkundige Werken van het ministerie van Openbare Werken (OW) is bezig met de uitvoering van renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed laat optekenen de renovaties niet geheel gedekt worden uit de begroting van OW. Alle ministeries hebben in hun begroting een deel van het budget voor herstel van hun kantoren of dependance. 

Nurmohamed heeft zich maandag georiënteerd in het oud gebouw van het ministerie van Financiën & Planning, aan het Onafhankelijkheidsplein naast de Congreshal. De renovatie van dit pand is haast af. Nagegaan wordt of de werkzaamheden volgens de gemaakte afspraken zijn verricht. 

De staatsgebouwen worden landelijk aangepakt. “We hebben 45 gebouwen die herstellende zijn, waarvan 10 monumentale panden." De minister merkt op dat een aantal al is opgeleverd. Hij noemt hierbij de Congreshal en het Staatsraadgebouw die intussen zijn gerenoveerd en opgeleverd. “Dit is uniek. Het is nog nooit voorgekomen. Men deed letterlijk en figuurlijk niets aan staatsgebouwen. Wat ik wil zeggen, is dat het met de begroting wel kan en dat is bewezen”.

De ministeries sturen dan hun verzoeken naar OW om deze verder voor te bereiden en uit te voeren. Voor wat betreft de leegstaande panden van de overheid, zullen deze worden afgestoten, meldt OW Voorlichting. “De overheid heeft veel leegstaande verwaarloosde panden. Maar wat niet nodig is gaan we niet meer herstellen”. Het is de bedoeling de panden te verkopen, zegt Nurmohamed.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May