Medische voorzieningen Matawaigebied nu redelijk
02 May 2022, 06:47
foto
Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid. (Foto: CDS)


Volksgezondheid heeft medicatie gestuurd naar de dorpen in het Matawaigebied, nadat president Chan Santokhi deze toezegging had gedaan aan het traditioneel gezag. De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul maakte deel uit van de presidentiële delegatie die zaterdag en zondag dorpen in dit gebied heeft bezocht.

De regering heeft ingespeeld op de behoefte aan medicatievoorziening van de dorpen in het Matawaigebied, die getroffen zijn door wateroverlast, zegt Gajadhar Sukul aan de Communicatiedienst Suriname. Er is reeds medicatie verstuurd naar het gebied en er wordt gezorgd voor een continue en optimale voorziening.

De directeur van Volksgezondheid zegt dat gezondheidswerkers in het gebied op scherp staan voor eventuele gezondheidsissues. “Voor nu is de situatie goed onder controle.” De bewoners uit het gebied hebben aangegeven wat verbetering behoeft. “Dat hebben wij meegenomen”.

De medische voorzieningen in het gebied zijn nu redelijk. “Wij blijven streven naar verbetering.” De directeur zegt dat indien de conditie van de weg naar het Matawaigebied verbetert, dit ook voordelen voor de zorgsector zal hebben. Een van de voordelen is goedkoper transport en makkelijker toegang tot het gebied.


Advertenties

Monday 02 October
Sunday 01 October
Saturday 30 September
Friday 29 September