Breaking: Brunswijk en stichting kregen 297 ha grond
14 May 2021, 00:00
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op 20 januari 2021 dit terrein toegewezen gekregen in Moengo. Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer is toegewezen aan de ABOP.


Het drama rond uitgifte van gronden blijkt veel erger te zijn nu steeds meer authentieke stukken boven water komen drijven. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op 20 januari dit jaar enorme lappen grond gekregen. Een terrein van 60,391 ha is aan hem toegekend en een perceelland van 237,14 ha is naar de Stichting Woningbouw Coöperatie Marowijne. Beide terreinen liggen in Moengo aan de Rijweg naar Albina. De beschikkingen zijn getekend door minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer die nu in ongenade is gevallen bij Brunswijk. Samen gaat het om ruim 297 ha terrein.

De stichting is gevestigd aan de Kapitein Chris Silosweg no 10 in Moengo, het officiële woonadres van Brunswijk. De Grondinspectie heeft advies uitgebracht in beide gevallen op 19 en 20 januari 2021. De stichting heeft op 14 oktober 2020 de aanvraag gedaan voor het terrein. In de beschikking staat dat het terrein voor uitoefening van de landbouw wordt uitgegeven, in plaats van 'voor toeristische doeleinden' zoals staat in de bereidverklaring.


Brunswijk heeft het terrein dat op zijn naam staat, gekregen voor uitoefening van de landbouw. Voor de aanvraag van beide terreinen hebben het hoofd van de Grondinspectie en de directeur van Grondbeleid en Bosbeheer groen licht gegeven.

Hoewel eenieder met de Surinaamse nationaliteit het recht heeft om een domeingrond aan te vragen, wordt moreel-ethisch gezien ervan uitgegaan dat de leden van de regering en hun huisgenoten geen terreinen aanvragen. Brunswijk en de Stichting die op zijn huisadres is gevestigd, hebben de aanvraag gedaan in deze regeerperiode en ook gekregen door het ministerie dat door de ABOP wordt beheerd.
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January