Bond bij Casas zoekt samen met rvc naar oplossingen
04 Dec, 05:24
foto


De bij Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) en de raad van commissarissen (rvc) hebben donderdag een goed gesprek gehad, nadat het vertrouwen in directeur Anjulio Wolff is opgezegd. De bond heeft de rvc gevraagd om een spoedonderhoud.

Bondsvoorzitter Ewald Gefferie zegt aan Starnieuws niet ontevreden te zijn met het optreden van de rvc, die heel kordaat de draad heeft opgepakt. Er zijn alternatieven uitgewerkt en wordt gekeken naar oplossingsmodellen. “Op basis van het gesprek heeft de bond goede hoop dat het inderdaad goed komt,” stelt Gefferie.  Er is geen concrete datum afgesproken maar er wordt op kort termijn een oplossing verwacht.

De rvc heeft gevraagd om de acties niet te verscherpen omdat dit voor een maatschappelijke issue kan worden. Gefferie zegt dat de bond pas happy gaat zijn als het probleem is opgelost. De rvc en de bond hebben afgesproken om in contact te blijven met elkaar. De bondsvoorzitter zegt dat er in het verleden nog nooit issues zijn geweest met vorige directeuren. De cao-onderhandelingen waren altijd succesvol verlopen.

CASAS-directeur Anjulio Wolff heeft vorig jaar toelagen en voorzieningen zoals vakantietoelage, gratificatie en studie bijdragen eenzijdig stopgezet. Er is niet aan de onderhandelingstafel gezeten, stelt Gefferie. Voor november heeft het personeel slechts 53% van zijn maandsalaris ontvangen, dit is de druppel die de emmer heeft doen overlopen.

Raoul Lith
Advertenties