Covid 19: Voor vandaag totaal 20 nieuwe gevallen
06 Jul, 20:27
foto
Voor vandaag is de teller op de Covid-19 website voor de tweede keer aangepast. Er zijn nog 10 extra gevallen bijgekomen.


Voor vandaag is de teller van aantal met Covid-19 besmette personen nog eens met 10 gestegen. Eerder op de dag was gemeld dat 10 nieuwe gevallen bijgekomen waren. Voor vandaag wordt het aantal 20. De active cases gaat naar 285.  

Tijdens de Covid-update maandag zei de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, dat niet zozeer gekeken moet worden naar aantallen, maar clusters. In het oosten van het land is er een toename in de clusters, terwijl in Paramaribo en Wanica de aantallen afnemen. 

Jessurun legde uit dat de piek voorbij is. Nu vindt er een afvlakking plaats van individuele gevallen. De aantallen kunnen stijgen, maar de situatie is onder controle. Op grond daarvan zijn de maatregelen versoepeld waardoor meer bedrijven hun deuren kunnen openen. Belangrijk is dat mensen zich houden aan de handhygiëne, een mond-neuskap op hebben en de afstand van 2 meter bewaren. 

De samenscholing is nog steeds gesteld op 5 personen, maar als de ruimte het toelaat, kunnen meer mensen bijeen. Dit is ook het geval op scholen, kerken en in grote ruimten op het werk. Volgens Jessurun houden steeds meer mensen zich aan de voorschriften.