Misiekaba over bijeenkomst: Wij konden niet iedereen afzeggen
29 Mar 2020, 04:47
foto
NDPers in een grote groep op Latour. Zij waren naar een vergadering die zaterdag 10.00 uur was gepland. (Beeld: FB)


Velen hebben verontwaardigd gereageerd nadat een video wereldkundig werd dat ondanks het samenscholingsverbod de NDP zaterdagmorgen een vergadering heeft gehouden aan de Ramgoelamweg te Latour. De 2 meter afstand van elkaar is op straat ook niet in acht genomen. Mensen gaven elkaar gewoon de hand, terwijl elk fysiek contact streng wordt afgeraden ter bestrijding van Covid-19. 

NDP-ondervoorzitter André Misiekaba, coördinator van Latour, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat een vergadering lang van te voren was gepland om een aantal interne zaken te regelen. Er is wel rekening gehouden met dat niet meer dan honderd personen bij elkaar mogen komen. Toen de president vrijdagavond bekendmaakte dat er  geen samenscholing van meer dan 10 personen mag zijn, kon niet iedereen meer worden bereikt om af te zeggen, legt Misiekaba uit. 

"Ik was thuis toen ik hoorde dat het qua veiligheidsvoorschriften uit de hand liep. Ik ben gegaan en heb ervoor gezorgd dat de zaak werd gecorrigeerd. Het is goed afgelopen. Alle andere activiteiten zijn conform instructie van de president tot nader orde uitgesteld", zegt de NDP-topper. 

"Ik vind dat we de zaak goed hebben opgevangen. De lokaliteit waar de vergadering werd gehouden, is groot en we hebben de mensen zoveel mogelijk verspreid. We begrijpen de ernst van Covid-19 en hebben de zaak goed opgevangen", laat Misiekaba optekenen. 
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December