Nieuwe schaakschool Livorno krijgt steun van Rotaryclub
14 Oct 2015, 18:32
foto
Namens C4T nam mede-initiatiefnemer Vishay Hardwarsing de schaakborden in ontvangst van clubpresident Claire Antonius.


De Rotary Club Paramaribo Central heeft schaakmateriaal geschonken aan de schaakschool Chess For Talents (C4T). De nieuwe schaakschool zal zaterdag de deuren openen voor scholieren van het ressort Livorno. Mede-oprichter van de schaakschool Vishay Hardwarsing zegt aan Starnieuws dat de keuze voor het ressort Livorno snel gevallen is. “Ten eerste is er in deze omgeving geen schaakclub actief en het gaat om een kinderrijke buurt met heel veel basisscholen”.

Het doel van de nieuwe schaakschool is om talenten te ontdekken en hen heel snel de basis van de schaaksport aan te leren. De focus van C4T ligt in dit geval op leerlingen vanaf de 3e tot en met de 5e klas van de verschillende scholen in deze omgeving.

De schaaklessen zullen worden verzorgd door Fidemeester (FM) Viresh Giasi. Hij behoort in Suriname tot een van de topschakers en is ook bij de schaakclub Free First Move als schaakinstructeur verbonden. Giasi streeft ernaar zijn schaakkennis zoveel als mogelijk te delen met de jeugdigen, zodat zij ook binnen korte termijn topprestaties nationaal en internationaal kunnen leveren.

De schaakschool zal gebruik maken van een lokaal van de R. Sewbaranschool aan de Pt. Paltan Tewarieweg. Volgens Hardwarsing zijn directie én leerlingen van deze school erg enthousiast. Er moet nog officieel toestemming worden gegeven van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De oprichters van de nieuwe schaakschool Hardwarsing en Giasi zijn de Rotary Club Paramaribo Central dankbaar voor de donatie van de schaakborden.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March