Ziekenhuis Nickerie neemt nieuwe vleugel in gebruik
16 Jan 2015, 02:00
foto
De nieuwe vleugel van het LMSZN.


Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft op zijn 56ste verjaardag donderdag, de nieuwe administratieruimte en zijvleugel in gebruik genomen. De opening werd verricht door president Desi Bouterse. Ziekenhuisdirecteur Antoine Elias heeft toewijzingsbeschikkingen van twee terreinen ontvangen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

De toewijzingsbeschikkingen van de terreinen zijn bestemd voor de verbrandingsoven in de Corantijnpolder en voor de apotheek van het LMSZN, gevestigd aan de Landingstraat. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW), zei dat Nickerie in ontwikkeling is. Het terrein waar de nieuwe vleugel is verrezen, behoorde toe aan OW. Door bemiddeling van assembleelid Rashied Doekhie, die vandaag zijn zestigste verjaardag viert, heeft OW een deel van het terrein afgestaan aan LMSZN.

Het gebouw telt twee verdiepingen en er is ruimte voor uitbreiding. De nieuwe vleugel heeft een kostenplaatje van SRD 2.700.000. De bouw heeft ruim een jaar in beslag genomen en is begeleid door architect Derrick Emanuels van DAS.
Minister Michel Blokland van Volksgezondheid benadrukte dat gezondheidszorg Staatszorg is. Vandaar dat er condities worden geschapen zodat de mensen in het district kunnen genieten van goede en betaalbare gezondheidszorg. Hij vindt het heel belangrijk dat het bestuur en directie van het LMSZN één richting opkijken om projecten te initiëren. Zij willen dat het LMSZN een modern gezondheidscentrum voor het westen des land moet worden. De ingebruikname ziet de minister als een verbetering van de dienstverlening naar de gemeenschap toe. Het staatshoofd noemde de samenwerking in het LMSZN een goed voorbeeld van resultaten die bereikt kunnen worden door samen te werken. Hij bedankte eenieder die zich ingezet heeft om dit project te realiseren.
Advertenties