Albina Sport Bond bezig met verlichting stadion
01 Jan 2013, 04:00
foto
De eerste mast van de lichtinstallatie van de Albina Sport Bond wordt in de grond geplaatst.


De Albina Sport Bond (ASB) werkt eraan om in de tweede week van januari de verlichting van zijn stadion in gebruik te kunnen nemen. De voorbereidende activiteiten zijn begonnen met het plaatsen van de masten op het sportveld bij het Akontu Velanti kazerne. Het kostenplaatje voor dit project bedraagt ongeveer SRD 30.000.

Dit project wordt volgens ASB-voorzitter Patrick van Genderen uitgevoerd door de ASB in eigen beheer met een minimale ondersteuning van het directoraat Sportzaken.
"De verlichting moet ervoor zorgen dat de sportgemeenschap van Albina en omgeving ook in de avonduren kan sporten", zegt Van Genderen aan Starnieuws. Ook zal met het organiseren van sportactiviteiten in de avonduren de bondskas versterken.

Structurele aanpak
Van Genderen zegt dat de ASB een volgende stap zet in zijn streven de structurele en organisatorische ontwikkeling van de voetbalsport aan te pakken.
De stadionverlichting brengt met zich mee dat de competitiewedstrijden later zullen beginnen. Van Genderen legt uit dat de wedstrijden momenteel om 14.30 uur starten. "Het nadeel is dat we minder publiek krijgen, omdat het op dat uur snikheet is bij zonnig weer", zegt van Genderen.

Deze ontwikkeling wordt een mijlpaal voor deze bond, die op 11 november 1969 is opgericht. Aan het competitiejaar 2012-2013 nemen acht verenigingen deel. De sportvereniging Papatam, die voortgekomen is uit deze competitie levert strijd voor de hoogste eer in de eerste klasse competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. De ASB is bezig met de bouw van een multifunctioneel sportcentrum in Albina.

Isaak Poetisi

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May