FOLS solidair met actieparool C-47: Dinsdag massaal thuisblijven
01 May 2023, 16:05
foto


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) roept haar leden op om dinsdag massaal thuis te blijven. Dit uit solidariteit met de Progressieve Vakcentrale 47. De FOLS zegt het gevoel van ontevredenheid bij de leden van de lidorganisaties heel goed aan te voelen. Een ontevredenheid die in relatie staat met de alsmaar sukkelende economie. De leerkrachten zijn creatief uitgeblust en moeten steeds kunstgrepen bedenken om het huishouden draaiende te houden, stelt Marcellino Nerkust, president van het FOLS presidium. 

De FOLS is zich ervan bewust, dat zij in overleg is met een cluster van ministers en het Onderhandelingsorgaan (O.O.) van de Overheid enerzijds en Ravaksur, FOLS, BvL/ALS en de veiligheidsbonden anderzijds. Vandaag 1 mei, Wrokoman dey kunnen de gesprekken tussen een cluster van ministers en het O.O. enerzijds en de hierboven genoemde vakorganisaties anderzijds als zeer constructief worden gekenmerkt. De bedoeling is dat partijen nog deze week tot een vergelijk komen om de druk die de werkers ondervinden te verlichten.

De FOLS heeft op woensdag 30 november 2022 ook een eendaags actiemodel uitgevoerd waaraan de leden massaal gevolg hebben gegeven. Op donderdag 16 februari 2023 en vrijdag 17 februari 2023 is er ook het actiemodel van thuisblijven door de FOLS uitgevoerd, dat ook als geslaagd kan worden gekenmerkt. Alleen werd vrijdag 17 februari overschaduwd door een grijs vlak veroorzaakt door anderen ten nadele van het bedrijfsleven.

Met het signaal van 2 mei wenst de FOLS ook aan te geven "dat wij als leerkrachten zijn teruggevallen tot het niveau van zwakke huishoudens! Onze koopkracht is zodanig afgenomen, dat wij ons afvragen of wij nog tot de middenklasse behoren. Met onze solidariteit aan het actiemodel van C-47, willen wij niet alleen aangeven dat het genoeg is, maar dat de koopkracht van de leerkrachten versterkt moet worden."

De FOLS stelt uitdrukkelijk dat zij niet verantwoordelijk is voor de leden van de lidorganisaties van de FOLS die zich niet aan het parool van THUISBLIJVEN wensen te houden.  

Tot de FOLS-lidbonden behoren: de Katholieke Onderwijzers Bond, de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap, de Surinaamse Openbare Onderwijzers Bond, de Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs en de Islamitische Onderwijzers Bond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May