Drie veroordeelden mogelijk in ziekenboeg Santo Boma
12 Jan, 12:06
foto
Op basis van een brief van advocaat Irvin Kanhai heeft het Openbaar Ministerie de locatie waar Ernst Gefferie zich moest melden gewijzigd.


De veroordeelden Ernst Gefferie (81), Benny Brondenstein (68) en Stephanus Dendoe (68) zullen in de ziekenboeg van de Centraal Penitentiaire Inrichting (CPI) in Santo Boma worden opgenomen. Advocaat Irvin Kanhai heeft gevraagd aan het Openbaar Ministerie (OM) of alle drie cliënten zich in de CPI konden aanmelden in plaats van op een andere locatie. Zij zijn door het Hof van Justitie tot 15 jaar cel veroordeeld voor het medeplegen van 15-voudige moord.

Het OM heeft ingestemd met het verzoek van Kanhai. Starnieuws verneemt dat deze drie veroordeelden in het 8 december strafproces ernstige medische complicaties hebben. Brondenstein was door ziekte tijdens het strafproces slechts enkele keren aanwezig. Hij wordt onder andere gedialyseerd en heeft keelkanker. Gefferie heeft ook ernstige orgaanaandoeningen en Dendoe heeft mentale issues. Alle drie verdachten behoren tot de coupplegers van 25 februari 1980.

Kanhai heeft het drietal bijgestaan bij de aanmelding vanmorgen. Ex-legerleider tevens gewezen president en voorzitter van de NDP gaat zich niet aanmelden is vanmorgen meegedeeld door zijn echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring. Ook Iwan Dijksteel heeft zich nog niet aangemeld.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April