Ferdinand Welzijn, nieuwe voorzitter Bemiddelingsraad
10 Mar 2023, 18:51
foto
Ministers Steven Mac Andrew (midden) met de nieuwe leden van de BR. Links voorzitter Ferdinand Welzijn en Nancy Tai A Pin. Rechts: Harold Pultoo en Glenn Georgetin. (Foto: CDS)


Ferdinand Welzijn is vanmiddag door president Chan Santokhi formeel geïnstalleerd als de nieuwe voorzitter van de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR). Hij volgt Watti Deets op, die vorig jaar april heeft bedankt als voorzitter. Ook zijn Nancy Tai A Pin, Glenn Georgetin en Harold Pultoo geïnstalleerd als nieuwe leden van de BR. 

De installatie vond plaats in aanwezigheid van minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.
De Arbeidsgeschillenwet van 1946 schrijft voor de dat BR belast is met vreedzaam bijleggen van geschillen over arbeidsaangelegenheden. De Bemiddelingsraad heeft zijn arbeidsveld over geheel Suriname.

Het was noodzakelijk de BR te versterken daar een aantal leden met pensioen is gegaan. De minister gaf aan dat bij de aanvulling van de BR het profiel van de nieuw aan te stellen leden een belangrijke rol heeft gespeeld. De nieuwe leden zijn op basis van hun kennis, ervaring en deskundigheid geselecteerd.

De president verwacht van de pas geïnstalleerde leden dat zij bij het proces van bemiddeling rekening houden met de sociaaleconomische realiteit, balans zoeken rekening houdend met de positie van de overheid als werkgever. Zo kunnen extreem  hoge lonen in de particuliere sector inflatoire werking hebben en bijdragen tot verstoring van het beloningsevenwicht.

Welzijn bedankte de president en de minister voor het vertrouwen gesteld in dit team en gaf aan dat de leden gemotiveerd zijn om hun schouders onder het werk te zetten. Van een succesvolle bemiddeling is volgens de voorzitter sprake wanneer belangengeschil - hoe groot of scherp deze ook mogen zijn- op vreedzame wijze worden opgelost. "Dan is er sprake van een win/win situatie".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May