VS wil zaken doen, maar stabiliteit Suriname belangrijk
10 Mar 2023, 12:44
foto
De Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher. (Foto's: CDS)


De Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher en president Chan Santokhi willen de onderlinge samenwerking verder uitdiepen.  De diplomaat zegt dat er belangstelling is vanuit zijn land om te investeren in Suriname en handel te drijven. “Het is belangrijk voor Suriname om nu stabiliteit te creëren om het land aantrekkelijk te maken voor Amerikaanse bedrijven. We hopen samen te werken met de Surinaamse regering om dit te bereiken”, zei de ambassadeur op een receptie donderdag.

President Chan Santokhi zet zich in op het bevorderen van de relatie met VS. Hij legt de nadruk op het belang van zakenrelaties. De Amerikaanse diplomaat was vereerd om de regeringsleider op zijn residentie te gast te hebben.
Ambassadeur Faucher heeft eerder dit het jaar zijn geloofsbrieven aan de president aangeboden. Santokhi onderstreepte het belang van het uitbreiden van de relatie, in het bijzonder op het gebied van zakendoen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De Verenigde Staten van Amerika is een land van ondernemers, met de unieke capaciteit om transformatieve en veerkrachtige bedrijven op te bouwen. "Ik hoop dat ondernemers en investeerders de enorme kansen die Suriname biedt, zullen herkennen en aangrijpen", stelde de president.


Behalve zakendoen ziet Santokhi ook graag vooruitgang op het gebied van militaire en defensiesamenwerking. Hij zegt dat Suriname de capaciteitsopbouw met steun van de VS op het gebied van wetshandhaving waardeert. De Surinaamse regering zet zich in voor het versterken van de samenwerking bij het tegengaan van transnationale georganiseerde misdaad en corruptie. Het staatshoofd verwacht dat de band met de VS kan worden uitgebreid tot wederzijds voordeel.

Advertenties