VSB ondersteunt acties van C-47 niet
16 Feb 2023, 13:23
foto


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) geeft geen ondersteuning aan C-47 om werknemers vrijdag om 11 uur vrij te geven. Het bestuur van de VSB is in spoed bestuursvergadering bijeen gekomen en is er unaniem over eens dat terwijl het 'on speaking terms' is met de regering het in dit stadium niet correct zou zijn om de acties van C-47 te ondersteunen. Morgen houdt Stephano 'Pakittow' Biervliet een protestactie tegen de regering, waarbij het thema is 'Alles Plat!'

Het bedrijfsleven maakt ook een heel moeilijke periode door, en productiebedrijven maken zich enorm bezorgd dat ze verder gedupeerd zullen worden door de acties en de enorme schade die ze zullen lijden, schrijft VSB-voorzitter Rekha Bissumbhar aan de leiding van C-47.
,
De VSB heeft begrip voor het standpunt voor het willen ondernemen van acties, "echter wensen wij ook intern met onze leden en met de overige bedrijfsleven organisaties in contact te treden over deze ingrijpende zaak, van waaruit er een gezamenlijk standpunt kan worden ingenomen". Het schrijven is doorgestuurd naar de bedrijven die naar eigen inzichten kunnen handelen.

Op 11 februari heeft het bedrijfsleven een meeting gehad met de regering waarbij de zorgpunten kenbaar zijn gemaakt aan de regering. Daarbij is er een aantal afspraken gemaakt en zijn vervolgmeetings met de regering gepland komende week.

De VSB heeft een persstatement uitgegeven over deze kwestie. U kunt het hier downloaden.
pdf-icon.gif Pers_statement_VSB.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May