C-47 bonden leggen vrijdag 11 uur werk neer
16 Feb 2023, 01:26
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein


De bonden aangesloten bij C-47, gaan vrijdag vanaf 11 uur het werk neerleggen, kondigt C-47 voorzitter Robby Berenstein aan. Werknemers zijn vrij om deel te nemen aan de protestmanifestatie georganiseerd door activist Stephano 'Pakitow' Biervliet tegen het regeerbeleid. Het thema van het protest is "Alles plat!"

De bonden hebben op een vergadering woensdag, besloten dat zij met werkneerlegging de overheid duidelijk willen maken dat de situatie onhoudbaar is geworden. "Besloten is dat de mensen om 11 uur het werk verlaten," geeft Berenstein in gesprek met Starnieuws aan. "Een deel gaat naar huis een ander deel wil meedoen aan de protestactie. Eenieder is vrij om de manifestatie te ondersteunen. Onze eisen zijn duidelijk. We hebben voor later een afspraak met de president. We hebben geen keus dan onze punten nog meer te onderbouwen."

C-47 eist dat de verdere verhoging van brandstofprijzen terug wordt gedraaid, het stopzetten van de maandelijkse aanpassingen bij Telesur waardoor internet voor grote delen van de samenleving onbereikbaar wordt, dat er concrete daden worden gesteld om de koersen te stabiliseren, dat de belastingschijven worden aangepast, dat het rapport van de Energiecommissie- die een redelijk tarief voor stroom heeft berekend- direct uitgevoerd wordt en dat de voorstellen van de vakbeweging aan de overheid -over waar zij extra inkomsten kan halen- worden uitgevoerd.

Gisteravond heeft de energiecommissie het rapport officieel overhandigd aan president Chan Santokhi. Hierin is opgenomen dat de Energie Bedrijven Suriname diverse zaken dient aan te pakken. De lucht moet uit de tarieven gehaald worden. Er zijn aanbevelingen gedaan door de commissie onder leiding van vakbondsleider Dayanand Dwarka (C-47).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May