Cliënten DSB boos over betalen 2.5% bij opname US-dollars
28 Sep, 05:30
foto


Cliënten van De Surinaamsche Bank (DSB) die een US-dollar rekening hebben, zijn onaangenaam verrast met de mededeling dat ze vanaf gisteren per maand US$ 5.000 mogen opnemen. Ze moeten 2.5% van het op te nemen bedrag neertellen bij contante opname.

"Ik word gestraft met een boete van US$ 25 als ik US$ 1.000 opneem bij de bank. Dit, terwijl ik jarenlang heb gespaard. Om mijn eigen geld op te nemen, moet ik de bank fors betalen", zegt een cliënt aan Starnieuws. "De bank heeft ook nog aan mij verdiend", voert hij aan.

DSB deelt mee dat het bedrag van US$ 5.000 per maand per persoon in één keer of in meerdere opnames tijdens de maand kan worden opgenomen. "Wij moedigen interbancaire overmakingen (lokale overboekingen) sterk aan. Overboekingen via Internet Banking of de Mobile Banking app zijn kosteloos, veilig en snel", stelt de bank.

Cliënten voeren echter aan dat het vaak niet mogelijk is om het geld over te maken, want veel mensen willen contant geld. Mensen vinden het erg dat 2.5% betaald moet worden aan DSB. Bij opname van US$ 5.000 moet US$ 125 aan de bank worden betaald.
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August