Drie jongeren openlijke geweldpleging mall vrij
16 Sep, 14:44
foto


F.T., I.A. en T.S., die samen met E.A. en anderen waren aangehouden voor een vechtpartij bij de Hermitage mall, zijn woensdag in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft beslist over de invrijheidstelling van de jongemannen die verdacht worden van openlijke geweldpleging.

Advocaat Maureen Nibte zegt aan Starnieuws dat drie van haar cliënten in vrijheid zijn gesteld. Haar cliënt E.A. was eerder vrijgelaten nadat zij het verzoek tot de invrijheidstelling had gedaan. Nibte zegt dat er intensief contact is geweest tussen de ouders van de verdachten en ouders van het slachtoffer vanuit het Parket. Alles werd heel goed gemonitord. De advocaat had ook frequent contact met de ouders en de officier van justitie. “Het is een goed overwogen en verantwoord besluit”, meent Nibte. F.T. is geslaagd van Havo. De politie bracht hem maandag voor zijn diploma naar school.

De officier heeft rekening gehouden met de toekomst van de jeugdigen. De advocaat zegt dat de jongemannen voor het eerst in aanraking zijn gekomen met justitie. Zij hebben een zware en pijnlijke les geleerd. “Het langer in detentie blijven van deze jongens, zal hen meer kwaad doen dan goed. In detentie leren zij alleen hoe zij hun kwade daden beter moeten doen wanneer zij vrij zijn.” Zij vroeg daarom de verdachten met een ernstige waarschuwing in vrijheid te stellen.
Advertenties