Kritiek op brief over dispensatieaanvraag huwelijksfeest
05 Aug, 15:29
foto


In De Nationale Assemblee hebben diverse leden kritiek geleverd op een brief van de fungerend algemeen directeur van het Kabinet van de President, Mellisa Santokhi-Seenacherry, over dispensatie voor een huwelijksfeest. De brief is namens de president gericht aan minister Albert Ramdin, die voorzitter is van het ministeriële clusterteam. Aan hem wordt gevraagd om de brief met het clusterteam te behandelen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vaker benadrukt dat huwelijksfeesten verboden zijn en dat er geen dispensatie wordt verleend. Toch is deze brief vanuit het Kabinet van de President gestuurd naar Ramdin. De minister om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de brief heeft doorgestuurd naar de minister van Volksgezondheid. "Hij geeft officieel antwoord op deze brieven, want we krijgen ook verzoeken van ambassades, organisaties, etc. Ook dus van individuen. Ze worden afgewezen op grond van het vigerende protocol", zegt de bewindsman.

De brief van het Kabinet van de President gaat viraal op social media. Mensen hebben hun gal gespuugd op de brief. Assembleelid Melvin Bouva (NDP) merkte op dat als er toestemming wordt gegeven voor het feest "wij allemaal zullen gaan". Mensen zijn al moe van de lockdown. In De Nationale Assemblee wordt de wet over het verlengen van de Burgerlijke Uitzonderingstoestand behandeld. De regering wil de termijn met een jaar verlengen.
Advertenties