LVV houdt de vinger aan de pols bij nieuwe EU-regels
07 Dec, 15:20
foto
Minister Rabin Parmessar in spoedoverleg met functionarissen van onder meer, de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Suriname Aircargo, Air France/KLM en de douane. (Foto: NII)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij blijft extra aandacht vragen voor het naleven van de hernieuwde regels voor de export van groente en fruit naar de Europese Unie (EU). Minister Rabin Parmessar van het ministerie, heeft in dit verband donderdag een spoedbijeenkomst gehouden met functionarissen van onder meer, de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Suriname Aircargo, Air France/KLM en de douane.

De hernieuwde regels voor de export naar de EU  zijn deels in september ingegaan en andere gaan 14 december in. Het ministerie heeft niets aan het toeval overgelaten en alles in het werk gesteld, zodat zowel het ministerie alsook de exporteurs voorbereid zijn om probleemloos te kunnen exporteren, laat LVV optekenen, via het Nationaal Informatie Instituut.

Het aantal aangehouden ladingen als gevolg van interceptie door de EU om schadelijke organismen werd minder en de export verliep zonder noemenswaardige problemen. Het ministerie stelt waar nodig regels bij op basis van praktijkervaringen. Ook vindt er constant overleg plaats met de actoren in de exportketen.

Bij het spoedoverleg waren aanwezig de Chief Executive Operations van de SLM, Radjesh Radjkoemar en Jeff Jodhabier namens Suriname Aircargo, de countrymanager van Airfrance/KLM in Suriname Martijn ten Broecke en van de douane Narain Ramnarain, Patricia Herfst-Macintosh en Waldi Hughes. Parmessar heeft het verzoek gedaan aan de autoriteiten om toe te zien op strikte naleving van de regels; overtredingen zullen hard aangepakt worden. De verschillende aanwezigen hebben voorstellen gedaan om nauwlettend en secuurder te werk te gaan.

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January