Adekus geeft studenten welkomstpakket
16 Oct 2014, 04:00
foto
Studenten tekenen voor het welkomstpakket.


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft dit nieuwe collegejaar het initiatief genomen om alle eerstejaarsstudenten te voorzien van een welkomstpakket. Het is de bedoeling met dit gebaar, een stukje verbondenheid te kweken tussen de studenten en hun nieuwe studieomgeving.

Voor ex-scholieren van de middelbare school is het gaan naar de universiteit een grote stap. Daarom is het van belang dat de studenten zich er thuis voelen, meent de instelling. Ongeveer 700 nieuwe studenten zijn in aanmerking gekomen voor het pakket dat bestaat uit een documententas, een T-shirt, een keycord en 1 memory stick. Op de memory stick staat alle relevante informatie die de studenten nodig hebben gedurende hun studieperiode.

Het afgelopen collegejaar kregen studenten nog een gedrukte versie van de studiegids in handen. Het verstrekken van de informatie op een memory stick werkt kostenbesparend en is toegankelijker, vindt de leiding van de universiteit.

De verstrekking van het pakketje vindt plaats vanuit de Public Relations Afdeling van de universiteit. De studenten van de verschillende studierichtingen kunnen dagelijks hun pakketje afhalen.