Brandweer legt werk weer gedeeltelijk neer
20 Mar, 04:55
foto


De brandweerbond heeft wederom het werk gedeeltelijk neergelegd. De overheid is de afspraak om haar leden uit te betalen voor de extra uren die in december zijn gedraaid, niet nagekomen. “De leden hebben op hun loonslip geconstateerd dat de gelden niet zijn uitbetaald en zijn dan weer massaal in beraad gegaan,” deelt bondsvoorzitter Wendel Oosterwolde Starnieuws mee. “Wij als bestuur kunnen niets ander doen dan de actie overnemen.”

In de eerste week van maart was er een principeakkoord getekend met het ministerie van Justitie & Politie waarin was overeengekomen dat de lonen voor de extra uren gedraaid in december, worden uitbetaald. Daarvoor was de brandweer ruim een week in actie geweest. Er werd niet uitgerukt voor gras-, bos- en huisvuilbranden. Er werd alleen nog uitgerukt voor huisbranden en om technische assistentie te verlenen. Later zijn de acties verscherpt; er werd alleen voor huisbranden uitgerukt.

“Ondertussen zijn de opgeschorte acties van 2 maart hervat,” deelt Oosterwolde mee. “Omdat de minister zich niet heeft gehouden aan het principe akkoord dat we hebben getekend. Geen van de zaken die waren opgenomen in dat akkoord zijn uitgevoerd.” Binnenkort komt er een algemene leden vergadering om de herstartte acties te bekrachtigen.
Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June