Biervliet loopt buurten af voor protest op 17 februari
13 Feb 2023, 06:48
foto


Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet vindt het jammer dat vicepresident (vp) tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk -vooral zijn achterban- heeft opgeroepen om zich niet te laten horen over de situatie in het land. De vp heeft niets gedaan om protesten te voorkomen, stelt Biervliet in gesprek met Starnieuws. Ondertussen mobiliseert hij in buurten mensen om een massa op de been te brengen op 17 februari. Ook worden diverse vergaderingen gehouden. "Dat gaat zeker door," benadrukt hij.

Diverse bonden hebben ondertussen ook al acties aangekondigd. Een aantal activisten protesteert al lijfelijk tegen het regeerbeleid. De bewegingen hebben dezelfde redenen als basis: de maatregelen van de overheid zijn niet meer uit te houden, beloftes worden niet nagekomen, nepotisme gaat ongestoord verder, misstanden in het overheidsapparaat worden niet minder, het volk draait op voor de kosten van de crisis. De inzet is om en bij hetzelfde: de regering moet het onmiddellijk anders doen, zo niet mag ze vertrekken.

"Ik ben op dit moment gefocust op 17 februari," deelt Biervliet mee terwijl hij zich naar een volgende vergadering begeeft. "Het is een grote organisatie, ik ga buurten af, vergader met diverse organisaties. Ook NDP, VHP en ABOP mogen meedoen. Iedereen voelt het, maar het is in veel gevallen nog een uitdaging om de mensen achter je te krijgen, om samen de regering een ernstig signaal te geven. Iedereen mag komen meedoen,, maar het moet goed georganiseerd zijn. Dat is heel veel werk maar lukken zal het zeker."

Brunswijk heeft vooral zijn achterban opgeroepen om niet aan de straatacties deel te nemen. Hij heeft benadrukt dat de ABOP in de coalitie blijft; de stekker wordt er niet uit getrokken. "Dat vind ik jammer," merkt Biervliet op. "Hij weet dat het slecht gaat in het land. Maar als je zegt dat de mensen niet mogen protesteren, moet je wel een alternatief bieden. Wat heeft hij voor het volk, vooral de mensen die op hem hebben gestemd, gedaan om niet in protest te komen? Niets! Jammer. Hij wil geen protest, terwijl hij het werk niet goed doet."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May