Brunswijk tegen achterban: Niet meedoen met straatacties
12 Feb 2023, 00:00
foto
ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, installeert zijn ondersteuningswerkgroep Paramaribo. Hij zal de lijst niet meer in Marowijne maar in Paramaribo trekken. (Foto: René Gompers)


ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft zijn achterban gevraagd om geduld te betrachten. Er worden straatacties gehouden, maar hij roept zijn achterban op om niet mee te doen hieraan. Het heeft geen zin om de stekker eruit te trekken, want de regering gaat niet naar huis. Dit heeft Brunswijk zaterdagavond gevraagd tijdens een vergadering aan de Ramgoelamweg te Latour. De partij heeft haar 33e verjaardag in de getto gevierd.

Brunswijk zegt de frustratie van het volk te begrijpen. De prijzen in de winkels zijn heel hoog. Mensen leven in armoede. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij geen voorstander is van het IMF. De president heeft echter gevraagd om het IMF een kans te geven om de economie te herstellen. Het volk heeft het echter heel moeilijk met al de maatregelen die genomen worden. Als hij uit de regering treedt, wordt de situatie alleen maar erger. De regering gaat niet naar huis, de vicepresident en zijn team wel. Hij vraagt de mensen om vol te houden en geloof te hebben in de regering.

Nu op straat gaan, zal geen oplossing met zich meebrengen, meent de ABOP-leider. De regering moet een kans krijgen om het land te draaien. Brunswijk houdt zijn gehoor voor dat meer dan de helft van de regeertermijn al voorbij is. Op 25 mei 2025 zal het volk beslissen wie aan de macht komt. Als mensen op straat komen, zal de situatie niet veranderen.

Net als partijsecretaris, Assembleevoorzitter Marinus Bee, stelt Brunswijk dat in drie regeringen de ABOP onder een president heeft gefunctioneerd. In 2005 onder president Ronald Venetiaan, daarna in 2010 onder Desi Bouterse en nu Chan Santokhi. De partij wil naar de "next level", waarbij niet meer onder een president van een andere partij gefunctioneerd hoeft te worden. Er kan dan veel meer gedaan worden voor het volk, merkt Brunswijk op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May