AdeKUS telt nu 16 geaccrediteerde opleidingen
01 Dec, 09:34
foto
Certificaatuitreiking NOVA: vlnr: Kimberley Fung-Loy (SMNR, RC), Kartika Doerdjan-Ramoutar (Biologie, decaan FWNW), Ine Apapoe (Public Administration, RC), Gerda Visser-Wijnveen (Kwaliteitszorgmanager), Max Huisden (Milieuwetenschappen, RC), Sheila Tjoe A On-Pawiro (Kwaliteitszorgmedewerker FTeW), Winston Soetosenojo (Elektrotechniek, IMT-lid)


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) telt momenteel 16 geaccrediteerde opleidingen, waaronder 6 opleidingen van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW). Tijdens het eerder deze maand gehouden NOVA-symposium hebben de Bacheloropleiding Milieuwetenschappen en de Masteropleiding Sustainable Management of Natural Resources (SMNR) hun accreditatie door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) ontvangen.

De Bacheloropleiding Milieuwetenschappen van de AdeKUS leidt al 25 jaar milieudeskundigen op voor Suriname en de regio waarbij studenten zich kunnen specialiseren in Milieumanagement of Milieutechnologie. Het programma richt zich op de toepassing van forensische, biologische, genetische, chemische, biochemische, en fysische principes ter bestudering van het micromilieu (de gezondheid en het welzijn van mens, dier en plant) en macromilieu (de kwaliteit van compartimenten lucht, water en bodem), meldt de Marketing en Communicatie van de universiteit.

Het is de tweede keer dat de MSc in SMNR-opleiding is geaccrediteerd. Op 27 november 2015 gebeurde dit voor de eerste keer voor een periode van 6 jaren. Het doel van de opleiding is om deskundigen op te leiden met een hoog kennis- en inzichtsniveau op het gebied van SMNR om duurzame economische en sociale ontwikkeling van Suriname te bevorderen.
Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March