Regering gaat weer om de tafel zitten met IMF
06 Sep 2022, 10:51
foto
President Chan Santokhi overlegt met het clusterteam van ministers en het IMF-team Suriname over heronderhandelen met het IMF.


De regering wil heronderhandelen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). President Chan Santokhi heeft gisteren vergaderd met het clusterteam van ministers en het IMF-team Suriname over de update van de tijdlijn van het herstelprogramma, de targets en de reviews.

"Ik ben al samen met mijn team in gesprek met IMF over mogelijke bijstelling van het programma gesproken", bevestigt minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning de heronderhandeling tegenover Starnieuws. Zoals bekend heeft de minister eerder zijn ontslag aangeboden, maar blijft nog enkele weken om diverse zaken af te ronden, zoals het IMF en de begroting 2023, die inmiddels uit is.

Naar aanleiding van de nieuwe economische realiteit in de wereld en de effecten hiervan op de Surinaamse economie, wenst de regering het overeengekomen programma op cruciale punten te heronderhandelen met het IMF. Onder meer, de hoge import-inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die nog niet speelden ten tijde van het ontwerp en de ondertekening van de overeenkomst met het IMF, zijn invloedrijke factoren, meldt het Kabinet van de President.

Met het IMF zijn er op technisch niveau reeds gesprekken gaande. Zeer binnenkort zullen op regeringsniveau ook gesprekken worden gevoerd, om gezamenlijk te komen tot een gebalanceerd en geactualiseerd programma, die daarna ter goedkeuring aan de Executive Board zal worden overhandigd.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April