Mac Andrew wijst bond Newmont op vaccinatie standpunt regering
07 Jul 2022, 20:28
foto


Vaccinatie tegen Covid-19, de twaalf-urige werkdagen en het verplichte verblijf van twee weken op de bedrijfslocatie zijn de problemen waar de Newmont Werknemers Organisatie aandacht voor vraagt van minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. De aangehaalde zaken zijn volgens de bond afmattend voor de werknemers en hebben daarnaast een negatieve impact op het gezinsleven van deze werkers.

Het standpunt van de regering is dat vaccinatie de beste bescherming biedt tegen Covid-19, zei minister Andrew tijdens een onderhoud met de bond. Hij heeft erop gewezen dat de ziekte wereldwijd miljoenen dodelijke slachtoffers heeft gemaakt. De bewindsman heeft ook gesteld dat voor bepaalde groepen nu ook wordt aangeraden om een tweede booster-vaccin te nemen. De International Labour Organisation (ILO) stelt zich op het standpunt de werkgever moet zorg dragen voor een veilige werkomgeving voor zijn werknemers. "De werkgever draagt dus de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van werknemers," heeft Mac Andrew de bestuursleden van de bond duidelijk gemaakt.

Hij heeft het bondsbestuur geadviseerd om de weg van dialoog zo uitputtend mogelijk te blijven volgen, aangezien bewezen is dat eventuele pijnpunten tussen partners altijd wel uitgepraat kunnen worden. Dat zal volgens Mac Andrew leiden tot een solide basis voor arbeidsverhoudingen en -omstandigheden. Hij heeft het bondsbestuur van Newmont beloofd dat hij zal nagaan wat de afspraken zijn tussen de vakbond, het bedrijf en het ministerie die zijn vastgelegd in de beschikking. Op basis hiervan zal hij een vervolggesprek bepalen met de bondsleden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May