Brunswijk: ABOP moet in 2025 weer in de regering
27 Jun 2022, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk op een wijkvergadering in ressort Munder. Hij heeft beloofd problemen waarmee mensen komen, op te lossen. (Foto's: René Gompers)


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft op een ‘meet en greet’ vergadering in het ressort Munder, benadrukt dat de partij in 2025 - wanneer de inkomsten van de olie en gas industrie het land binnenstromen - weer aan de macht moet zijn. “Degene die in 2025 in de regering zit, gaat niet meer weg,” stelt Brunswijk.

“Als ABOP ten onder gaat komt ze niet meer terug. We moeten volhouden daarom praat ik met jullie. Omdat in 2025 de olie gaat werken, er zal geld zijn in het land. Dit land zal draaien! Daarom moeten we erbij zijn!” Hij heeft benadrukt dat de samenwerking met president Chan Santokhi uitstekend is en dat “geen enkele oppositie” de regering klein krijgt. De verklaarde “oorlog” door de NDP wordt niet serieus genomen.

Brunswijk heeft de mensen opgeroepen  om ondertussen nog wat geduld te betrachten “want het komt zeker goed met Suriname.”  Hij heeft hen ook meegedeeld dat de relatie met Santokhi heel goed is; beter dan met Desi Bouterse en Ronald Venetiaan. Brunswijk: “If mi e mek vergelijk Santokhi nanga masra Venetiaan nanga Bouta, da mi e firi mi bun in a samenwerking fu mi nanga a pa dyaso (Santokhi). Ala den project san wi e du, a man no e djenz unu. Mi e wroko bun nanga president.”

De problemen van Davisbuiten worden voorgelegd aan ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.

“Sma wan broko a regering,” haalt de partijleider aan. “Geen enkele oppositie kan deze regering breken. Ze moeten durven. Nu hoor ik dat ze een oorlog hebben verklaard. Ze dachten dat ik tekeer zou gaan, maar mooi niet. We nemen het niet serieus. Als er een oorlog mocht komen zouden we het van tevoren weten. We zijn voorbereid. Maar een oorlog komt er niet. Bouterse heeft 10 jaren de kans gehad om het goed te doen, maar heeft het niet gedaan. Blijf aan de kant. Je bent al oud!”

Geduld betrachten
Brunswijk heeft de aanwezigen nog eens verzocht om geduld te betrachten, om niet op straat te gaan om acties te voeren. Je stem laten horen mag zeker wel. Hij heeft benadrukt dat hij “als een leeuw” achter Santokhi staat, want het is God die Santokhi heeft aangewezen als president. Maar als hij zijn rug keert gaat dan degene ondersteund worden die God dan aanwijst als president in 2025. Hij merkt op dat men niet alleen op Santokhi moet schelden als het fout gaat. “Maar is hij alleen de regering? Wij zitten er samen in.”

Op de vergadering is uitgelegd dat de partij zijn deuren nog steeds open houdt voor andere bevolkingsgroepen “want wi na wan, wi na Srananman.” Er zijn enkele nieuwe leden gepresenteerd. De partij moet groter worden, zodat in 2025 een goede beurt gemaakt kan worden bij de verkiezingen. Ondertussen gaat ABOP zoveel mogelijk mensen proberen te helpen. Men hoeft alleen de problemen te presenteren aan de partij en er zal eraan gewerkt worden, heeft menig spreker aangegeven. Op de vergadering waren naast hoofdbestuursleden ook aanwezig Assembleelid Edgar Sampie en ministers Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer en Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.

De buurtbewoners hebben hun problemen aangekaart zoals betaalbaar maken van schoolvervoer en inschrijfgelden op elk onderwijsniveau, aanpakken van de slechte wegen, verlichting en afwatering, steun voor de voetbaltalenten uit de buurt, hulp met de gezondheidszorg. Aan Brunswijk is een pakket documenten overhandigd met 11 problemen aan de Devisbuitenweg, die een oplossing behoeven. De partij heeft een pakket met sportmateriaal gedoneerd voor de trainers en voetballers uit de buurt.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October