Heffingskorting van SRD 750 wordt gecontinueerd
15 Nov, 10:36
foto


Continuering van de verhoogde heffingskorting
De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) meldt in haar publicatie 'De Nieuwslijn' dat de heffingskorting zal worden gecontinueerd. Dit is vernomen van de Belastingdienst.

In mei 2020 had de toenmalige regering een beschikking opgemaakt, waarin was aangegeven dat de heffingskorting op de inkomstenbelasting van SRD 125 verhoogd was naar SRD 750.

Deze was een maatregel van de overheid om de bevolking tegemoet te komen in het kader van de Covid-19 pandemie. De verhoogde heffingskorting zou 6 maanden gelden. De beschikking van deze verlenging wordt binnenkort  opgemaakt, stelt de VSB.

Diverse andere Covid-maatregelen die de vorige regering genomen had, zijn wel stopgezet. Zo ontvangen de gepensioneerden de Covid-19 tegemoetkoming niet meer. Ook andere uitkeringen die voor zes maanden geldig waren, worden niet gecontinueerd.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zegt dat hij geen voorstander is van monetaire financiering. Daarom wil hij slechts SRD 250 miljoen van de SRD 1.5 miljard die goedgekeurd is door De Nationale Assemblee om hotels te betalen die mensen opgevangen hebben.
Advertenties