Elias ontvangt bond milieu-inspecteurs dinsdag
28 Sep, 02:54
foto
Directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun (Archieffoto)


Het ministerie van Volksgezondheid werkt aan diverse zaken die de bond van milieu-inspecteurs heeft aangedragen. Er is geen sprake van een stiefmoederlijke behandeling van deze groep, zegt de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. Minister Antoine Elias zal de bond dinsdag 1 oktober ontvangen.

De bond heeft per brief een ultimatum gesteld, dat uiterlijk woensdag 2 oktober de onderhandeling over het wensenpakket vanaf 2017, moet worden voortgezet. Tevens wil de bond uiterlijk eind oktober de resultaten zien. Over het wensenpakket is door de leiding van het ministerie overleg geweest, maar enkele aangehaalde zaken moeten beter worden bekeken, stelt Jessurun. Ze merkt op dat de overuurstaten normaal getekend en worden doorbetaald.

Jessurun stelt dat het de bedoeling is om het BOG te transformeren naar een Policy Making Institute, zodat het bureau wederom een eigen plek in de maatschappij kan innemen. "De voorbereidingen hiertoe zijn al een maand gaande. Bij deze transformatie zal de vakbond een belangrijke rol vervullen, om zo te komen tot een goed instituut dat voor alle actoren werkbaar zal zijn. Ook een denktank wordt, na een poos onderhandeld te hebben, binnenkort geïnstalleerd”, stelt Jessurun.Na de installatie zullen de voorbereidingen officieel beginnen.

Het BOG heeft momenteel geen directeur. Op een sollicitatie-oproep voor invulling van de vacature, hebben vijf personen gereageerd. Intussen is een selectieprocedure gestart. Waarnemende onderdirecteur Astracia Warner is met buitenlands verlof, terwijl Jessurun woensdag op dienstreis is vertrokken, meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.

Monday 10 August
Sunday 09 August