Luchthavenpersoneel voorlopig bekoeld
27 Jul 2013, 10:00
foto


De directie van NV Luchthavenbeheer is er toe overgegaan de afgedwongen periodieken vrijdag uit te betalen aan het personeel. De werknemers op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven hebben dinsdag en woensdag prikacties gevoerd uit onvrede met het uitblijven van de uitbetaling. De luchthaven was woensdag in de ochtenduren hermetisch afgesloten.

Voorlopig lijkt het tij gekeerd. De werknemers zijn blij dat dit gedeelte van de afspraken met de directie is nagekomen. Ook heeft de directie zoals afgesproken het bondsbestuur een voorstel gestuurd over de reistijdvergoeding en heeft zij een circulaire met de afspraken doen rondgaan. Personeelsleden zijn dagelijks ongeveer drie uren onderweg van en naar de werkplek te Zanderij.

Bondsvoorzitter Lloyd Read zegt aan Starnieuws dat het jammer is dat zaken op zo’n manier moeten. “Maar de mensen zijn blij en de sfeer is voorlopig goed.” Komende week werkt het bondsbestuur aan het voorstel van de directie en zal een aanvang worden gemaakt met de gesprekken over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). De vigerende cao vervalt eind deze maand.

Rvc-lid
De vakbondsvoorman wijst erop dat er ook gewerkt moet worden aan de ongewenste situatie op de luchthaven, “waarbij een rvc-lid zich het recht meent te moeten aanmeten om opdrachten te geven in de operations.” Enkele weken geleden was er al sprake van escalatie tussen het rvc-lid en het personeel. Read heeft de aandacht van de directie al gevraagd voor deze situatie, echter is er nog niet adequaat opgetreden.

In een eerder gesprek heeft Read laten doorschemeren dat er enorm veel wantrouwen onder het personeel heerst naar de leiding toe en dat hij niet hoopte dat de dreiging zou voortduren. Met Carifesta XI in aantocht streeft de vakbondsman ernaar toe om deze kwestie ook op een bevredigende manier op te lossen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May