Rudolf Aroepa gekozen tot kapitein Section
08 Jul 2012, 22:00
Met drie stemmen meer dan zijn tegenstander, Ferdinand Simons, is Rudolf Aroepa als winnaar uit de bus gekomen bij de dorpsverkiezingen in Section. Aroepa heeft vijftien stemmen gehad en Simons twaalf. Hij is dus het nieuwe dorpshoofd van Section.

Volgens Roline Samsoedin, voorzitter van de verkiezingscommissie, was de opkomst beter dan bij het referendum. Van de stemgerechtigden brachten 64,3% hun stem uit. De verkiezingen hadden volgens haar ook de sfeer van landelijke verkiezingen. Bedrukte t-shirts, eten en drinken, overal feest. Districtscommissaris Samsoedin zegt dat de fans en ondersteuners hun kandidaten erg goed hebben begeleid. “Alles is rustig en vredig verlopen. Er was nergens onrust te merken.”

“Werken aan de eenheid van het dorp, is het eerste wat ik wil doen. Daarnaast zal ik iedereen bij elkaar roepen en van gedachten wisselen met elkaar. Het is erg belangrijk dat we samen werken aan de opbouw en ontwikkeling van het dorp”, vertelt de blije Aroepa. Er mocht vanaf acht uur ‘s morgens tot vijf uur in de middag worden gestemd.

Vanmorgen is ook de vader van Aroepa begraven in het dorp. De ondersteuners van kandidaat Aroepa, familieleden en dc Samsoedin hebben de begrafenis bijgewoond.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May